Facebook Pixel Integritetspolicy | Ellen

FRI FRAKT ÖVER 350 KR

Din Varukorg

Inga produkter i varukorgen

Handla för över 500 SEK och få en necessär!

Necessär
Totalt i varukorg: 0,00 SEK

Integritetspolicy

Introduktion

Ellen AB är ett svenskt FemTech-bolag. Ellen AB värnar om din integritet och arbetar för att säkerställa att dina personuppgifter skyddas vid användandet av våra digitala tjänster och online butik. Vänligen observera att denna policy kan komma att ändras, håll dig uppdaterad genom att besöka den här sidan.

Vem ansvarar för dina personuppgifter?

Ellen AB är personuppgiftsansvarig och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet Dataskyddsförordningen (GDPR).

Varför samlar vi in personuppgifter?

Vi samlar in personuppgifter som du frivilligt skickar till oss då du ex. gör ett köp i vår onlinebutik, kontaktar oss, deltar i tävlingar, anmäler dig till nyhetsbrev eller på annat sätt interagerar med våra tjänster. Vi samlar in dina uppgifter för att fullfölja ett avtal (ex. leverera dina varor eller din faktura) eller fullfölja annat åtagande som du har tackat ja till (ex. skicka dig nyhetsbrev med tips och erbjudanden).

Vilka personuppgifter samlar vi in?

Vi samlar och lagrar de uppgifter du frivilligt skickar in till oss såsom namn, adress, e-mail eller telefonnummer. Vi sparar ej och har ej tillgång till din kreditkortsinformation eller ditt personnummer. Dessa uppgifter behandlas av vår samarbetspartner Klarna. Läs Klarnas integritetspolicy här.

Vad kan din data användas till?

  • För att skapa och behandla ditt personliga konto på ellen.se
  • För att bearbeta och leverera din order när du handlar på ellen.se
  • För att kontakta dig ang. din order vid eventuella problem eller förseningar
  • För att svara på dina frågor om du kontaktar oss
  • För att göra eventuella återbetalningar eller byten
  • För att göra analyser till marknadsföringserbjudanden
  • För att skicka e-post med nyheter, tips och erbjudanden till dig som registrerat dig för vårt nyhetsbrev
  • För att informera vinnare i ev. tävlingar online

Om Cookies

Vad är cookies?

Ellen ABs hemsida använder cookies. En cookie är en liten textfil som skickas från vår webbserver och sparas av din webbläsare som gör det möjligt för oss att följa vad våra besökare gör på webbplatsen.

Varför använder Ellen AB cookies?

Ellen AB använder cookies för att göra webbplatsen bättre för dig som besökare, t.ex. genom att anpassa webbplatsens språk och valuta, hålla reda på vad du lagt i din varukorg, kunna hantera ditt köp samt säkerställa att du hålls inloggad på webbplatsen. Cookies används också för att lagra eventuella personliga inställningar så att du slipper göra om samma val varje gång du besöker ellen.se. Våra cookies är alltså tänkta att underlätta för både dig som besökare och för oss.

Användning av cookies

1. Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies krävs för den grundläggande driften av webbplatsen, till exempel genom att möjliggöra grundläggande funktioner som sidnavigering och tillgång till säkra delar av webbplatsen.

2. Statistik

Detta tillåter oss att känna igen och räkna antalet besökare och för att se hur våra besökare rör sig på vår webbplats. Det hjälper oss att förstå hur våra besökare använder vår webbplats och gör att vi kan förbättra och utveckla den.

3. Upplevelse

Cookies för att vår hemsida ska prestera så bra som möjligt under ditt besök. Om du nekar dessa kommer viss funktionalitet att försvinna från hemsidan.

4. Marknadsföringscookies

Dessa cookies registrerar ditt besök på vår webbplats, vilka sidor du har besökt och vilka länkar du har följt. Informationen använder vi för att göra vår webbplats och annonsering mer relevant för dina intressen. Identifierbar eller unika data kan samlas in. Vi kan också komma att dela denna information med tredje part för detta ändamål.

Hur hanterar du dina cookies?

Genom att godkänna Ellen ABs allmänna villkor och integritetspolicy godkänner du användandet av cookies. Om du inte vill acceptera användningen av cookies kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Där kan du även ställa in så att du får en fråga varje gång Ellen ABs hemsida försöker placera cookies på din dator. Du kan till exempel välja att blockera cookies för att förhindra att din webbläsare accepterar nya cookies, radera befintliga cookies, låta webbläsaren meddela dig när du får en ny cookie eller inaktivera cookies helt.

Observera att genom att begränsa cookies kan det hända att du inte kan använda alla funktioner på vår hemsida då vissa delar av webbplatsen är beroende av cookies.

Vem har tillgång till dina uppgifter?

Dina uppgifter kan delas internt hos Ellen AB. Ellen AB delar, säljer eller byter aldrig dina personuppgifter i marknadsföringssyften. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla tjänsterna ovan såsom bedrift av online butik, betalningsmetoder, leverans via speditörer och marknadsföring från Ellen AB.

Var lagras dina personuppgifter?

De personuppgifter vi samlar in från dig lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), men kan även överföras och bearbetas i ett land utanför EES. All sådan överföring av dina personuppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning och skyddas i de fallen av en s.k. ”Privacy Shield” som garanterar dig samma säkerhet som när det lagras inom EU.

Hur länge sparas din data?

Vi sparar dina personuppgifter så länge det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål, lagliga grunder eller andra relevanta åtaganden.

Hur får jag information om/raderar mina personuppgifter?

Du har rätt att när som helst kontakta oss för att begära ut information om dina uppgifter (kostnadsfritt en gång om året). Du kan därefter be att få dem ändrade, kompletterade eller raderade. Vi kan ej radera uppgifter som har lagstadgade krav på lagring (ex. bokföringslagen) eller som vi av andra legitima skäl är förpliktigade att spara. Du kan kontakta oss per post (Ellen AB, Barnhusgatan 4 ög nv, 111 23 Stockholm), via e-post (info@ellen.se) eller via telefon (08-412 10 00).

Om du vill radera din mailadress från vårt huvudmailregister öppnar du ett mail från oss och klickar på ”Avregistrera”. Vänligen observera att din mailadress kan förekomma i ett flertal maillistor. Vill du säkerställa att din adress raderas från samtliga listor kontaktar du oss enligt ovan.

Hur skyddar vi dina uppgifter?

Vi vidtar digitala och fysiska åtgärder för att skydda dina personuppgifter och undvika dataintrång eller obehörig access.

Frågor

Har du fler frågor eller andra funderingar kring vår integritetspolicy är du varmt välkommen att maila oss på info@ellen.se