Frågor & Svar | Ellen

Frågor & Svar

Vad är probiotika?

Probiotika är ett samlingsnamn för goda bakterier som främst finns i vår tarm, men också i det kvinnliga underlivet. I underlivet består probiotikan mestadels av mjölksyrabakterier. Dessa hjälper till att skapa en sur miljö, som oönskade bakterier inte trivs i. Ordet probiotika betyder ”för livet”.

Läs mer här >

Hur fungerar mjölksyrabakterier i underlivet?

I ett friskt underliv dominerar mjölksyrabakterier, även kallade laktobaciller (Lactobacillus species). Mjölksyrabakterierna producerar mjölksyra och skapar en sur miljö, vilket skadliga bakterier inte trivs i. Mjölksyrabakterierna är därför avgörande för en god intimhälsa. Under vissa perioder i livet minskar mjölksyrabakterierna i antal, till exempel under mens, en graviditet, efter en antibiotikabehandling eller i samband med klimakteriet. Det kan leda till obalans och besvär som klåda, irritation och illaluktande flytningar.

Läs mer här >

Vilket pH-värde ska underlivet ha?

pH-värdet i slidan kan variera mellan olika individer och inom vilken del i livet man befinner sig i. Men, man brukar säga att det ska ligga mellan 4.0 – 4.4. Med ellen® Vaginal pH-Control® kan du själv testa ditt vaginala pH-värde.

Vad ska jag göra om jag har ett för högt eller lågt pH-värde?

Har du ett förändrat pH-värde så bör du kontakta en gynekolog. Var också uppmärksam på om du upplever några avvikleser, som till exempel förändrade flytningar eller någon annorlunda lukt.

Varför ska man tillföra probiotika till underlivet?

Genom att tillföra probiotika till underlivet kan man hjälpa till att bibehålla det naturliga pH-värdet. Ett pH-balanserat underliv är avgörande för en god intimhälsa. Under vissa perioder i livet är risken större att pH-värdet hamnar i obalans. Till exempel under mensen, en graviditet, efter en antibiotikabehandling eller i samband med klimakteriet.

Varför är Ellens produkter oparfymerade?

Ellen tycker att ett underliv ska lukta just underliv. Dessutom är huden i intimområdet extra känslig och att tillföra parfym kan skapa irritation.

Vad innebär ett pH-balanserat underliv?

Ett pH-balanserat underliv innebär bland annat att du:

– Undviker besvär och obehag
– Undviker irritation och klåda
– Undviker ett underliv som luktar illa
– Främjar de goda bakterierna och håller borta de oönskade som gör livet tråkigt för dig och ditt underliv