Om Ellen | Ellen

Om oss

Ellen är ett svenskt Fem-Tech bolag som tillhandahåller innovativa och naturliga premiumprodukter för en pH-balanserad intimhälsa, genom alla livets faser. Våra produkter är alltid naturliga och utan onödiga tillsatser.

Historia

Ellens historia började under 90-talet när en forskare vid namn Endre Kvantas identifierade ett antal probiotiska mjölksyrabakterier som naturligt finns i en kvinnas friska underliv och som bidrar till ett balanserat pH-värde. Tillsammans med några entreprenörer utvecklades idén till ett probiotiskt mensskydd och i början på 2000-talet lanserades världens första probiotiska tampong.

Namnet Ellen kom till eftersom den probiotiska blandningen som finns i tampongen går under namnet Lacto Naturel och förkortas LN®. Idag har en rad pH-balanserande produkter lanserats vid sidan av tampongen. Allt från intimvårdsprodukter till självtest.

 

Ellens intimvårdsskola

Ett av Ellens mål är att sudda ut tabun kring intimhälsa. Därför lanserades 2019 Ellens intimvårdsskola där målet är att man som ung tjej eller kvinna ska kunna hitta information om intimhälsa och lära sig skillnaden mellan vanligt förekommande underlivsbesvär.

Till intimvårdsskolan
ellen