Facebook Pixel Om Ellen | Underlivets bästa vän - Ellen

ELLEN – UNDERLIVETS BÄSTA VÄN

Ellen – underlivets bästa vän

Varför är det så viktigt med pH-balans?

För att ett pH-balanserat underliv är förutsättningen för en god intimhälsa!

Underlivet har ett naturligt försvar som skyddar oss mot skadliga bakterier och andra oönskade mikroorganismer. Det här försvaret utgörs av ett välbalanserat ekosystem främst bestående av goda mjölksyrabakterier som genom att producera mjölksyra sänker pH-värdet och på så sätt gör miljön ogästvänlig för skadliga och oönskade bakterier. Under vissa faser i livet kan mjölksyrabakterierna i underlivet minska i antal och göra att pH-balansen rubbas vilket i sin tur kan leda till underlivsbesvär. Därför är det viktigt att ta hand om sitt underliv på ett pH-balanserat sätt.

Ellen

Hållbart på kroppens naturliga villkor – genom livets alla faser

Ellen anser att alla har rätt till en god intimhälsa, oavsett var i livet du befinner dig. Tack vare vår mångåriga kunskap inom mikrobiologi och kvinnohälsa har vi kunnat utveckla innovativa och naturliga produkter som hjälper till att upprätthålla den naturliga pH-balansen i underlivet, genom hela livet. Våra produkter utgår alltid från kroppens naturliga funktioner och innehåller inga onödiga ingredienser eller parfym. Allt för att bevara den naturliga pH-balansen och hjälpa till att upprätthålla en god intimhälsa.

Ellens intimvårdsskola

Mer än 20 års erfarenhet och med rötter inom forskning

Ellen är resultatet av ett samarbete mellan mikrobiologer, forskare och gynekologer med en gemensam strävan efter att hjälpa kvinnor att upprätthålla en god intimhälsa.

Ellens historia

Ellens historia sträcker sig ända tillbaka till 90-talet då en forskaren vid namn Endre Kvanta identifierade ett antal probiotiska mjölksyrabakterier som naturligt finns i en kvinnas friska underliv och som bidrar till en balanserad vaginalflora. Tillsammans med några entreprenörer utvecklades idén om ett probiotiskt mensskydd för att hjälpa kvinnor som upplever besvär i samband med mensen att upprätthålla pH-balansen. Efter år av forskning och utveckling lanserades i början på 2000-talet världens första probiotiska tampong, som än idag är världsunik. Därefter har en rad pH-balanserande intimvårdsprodukter lanserats vid sidan av tampongen.

Namnet Ellen

En av de vanligaste frågorna vi får är varför vi heter just Ellen – och det ska vi förklara. Namnet Ellen kom till eftersom den probiotiska blandningen som finns i våra probiotiska produkter går under namnet Lacto Naturel och förkortas LN® – vilket helt enkelt uttalas Ellen!

Vi vill prata öppet om intimhälsa

I en undersökning som Ellen gjorde 2019 visade det sig att 78% av de tillfrågade kvinnorna ansåg att det inte fanns tillräckligt med information om intimhälsa, och att ämnet fortfarande anses tabubelagt. Med vår över 20-år långa erfarenhet och kunskap om intimhälsa startade vi därför Ellens Intimvårdsskola – en plattform där vi erbjuder lättillgänglig information om allt från hur du tar hand om ditt underliv till fakta om de vanligaste underlivsbesvären. Med Ellens Intimvårdsskola vill vi uppmuntra personer med vagina och vulva att lära känna sitt underliv och ta makten över sin intimhälsa.

Till intimvårdsskolan
ellen