Facebook Pixel Probiotiska Tamponger | Allt Du Behöver Veta - Ellen

ELLEN – UNDERLIVETS BÄSTA VÄN

Ellens probiotiska tamponger

Probiotiska tamponger Ellen

Vad är probiotika?

Probiotika är ett samlingsnamn för goda bakterier som främst finns i vår tarm men också i det kvinnliga underlivet. Probiotikan i underlivet består mestadels av mjölksyrabakterier som hjälper till att skapa en sur miljö, som oönskade bakterier inte trivs i.

Varför ska man använda probiotiska tamponger?

I samband med mensen är kroppens östrogennivåer som lägst, vilket gör att den naturliga tillväxten av mjölksyrabakterier är lägre då jämfört med annars. Mjölksyrabakterierna är avgörande för en god intimhälsa eftersom de producerar mjölksyra som sänker pH-värdet i underlivet, vilket skadliga och oönskade bakterier inte trivs i. Även menstruationsvätskan kan bidra till ett ökat vaginalt pH-värde. Det här är en helt naturlig process i underlivet, men kan tyvärr göra att många kvinnor upplever besvär och obehag i samband med just mensen.

Genom att addera naturliga mjölksyrabakterier under mensen kan du hjälpa underlivet att upprätthålla pH-balansen och på så sätt minska risken för obalans som kan leda till underlivsbesvär.

how to insert a tampon

Så fungerar Ellens probiotiska tamponger

Ellens probiotiska tamponger innehåller probiotika som består av samma naturliga mjölksyrabakterier som finns i ett friskt kvinnligt underliv. Probiotikan är placerad inuti tampongen och du kan till och med se den med blotta ögat om du öppnar upp tampongen. När tampongen genomfuktats av den varma menstruationsvätskan tar sig bakterierna ut ur tampongen och in i vaginan. Där hjälper de till att sänka pH-värdet och därmed upprätthålla pH-balansen.

så fungerar ellens probiotiska tampong

För att bakterierna i tampongerna ska behålla sin kvalité har de förpackats i metallburkar med tätslutande lock och torkpåsar för att hålla fukten borta. För längre hållbarhet, behåll torkpåsen i burken efter öppning. Ellens tampongburkar är självklart återvinningsbara.

Tre storlekar – en för varje tillfällen