Facebook Pixel Torrt underliv | Det här beror det på - Ellen

ELLEN – UNDERLIVETS BÄSTA VÄN

Ellens Intimvårdsskola

Intimvårdsskola

Mensen

Underlivet

Klimakteriet

Obalans & Obehag

obalans i underlivet

Torrt underliv

De flesta kvinnor drabbas någon gång i livet av torrhet vilket gör det till ett vanligt underlivsbesvär. Särskilt vanligt är det i samband med klimakteriet eller amning när kroppens östrogenhalt sjunker. Torrhet i underlivet kan ge en skavande och obekväm känsla vilket kan påverka ens vardag.

torrt underliv

Orsaker

Hormoner

Den vanligaste orsaken till att man drabbas av torra slemhinnor är sjunkande östrogennivåer som uppstår under olika faser i livet. Exempelvis vid stress, graviditet, amning och kanske som allra vanligast i samband med och efter klimakteriet. Läs mer om torra slemhinnor i samband med klimakteriet här.

Överdriven underlivshygien

Vår moderna livsstil är inte alltid gynnsam för underlivet. Överdriven underlivshygien och produkter som inte är anpassade för intimområdet kan torka ut underlivet. Det är därför viktigt att använda produkter som är skonsamma och särskilt anpassade för intimområdet, om man vill tvätta sitt underliv med mer än bara vatten.

Smörj och återfukta ett torrt underliv

Torrhet i underlivet kan ge en skavande och obekväm känsla. Då kan det vara skönt att smörja det yttre intimområdet. ellen® Probiotic Cream är en hormonfri intimkräm med mjukgörande kokosolja och naturliga mjölksyrabakterier med återfuktande egenskaper. Intimkrämen innehåller ingen parfym eller vatten för att inte torka ut och innehåller heller inget konserveringsmedel.

Sök hjälp

Det är viktigt att du söker hjälp hos en gynekolog, vårdcentral eller kontaktar 1177 när du upplever något avvikande i underlivet.

Referenser