Facebook Pixel Så undviker du röda prickar vid intimrakning | Intimrakningsguide

ELLEN – UNDERLIVETS BÄSTA VÄN

Så undviker du röda prickar vid intimrakning

Röda prickar intimrakning

Röda prickar vid intimrakning är ett vanligt problem för många. Prickarna är en typ av hudirritation som uppstår av att rakhyveln orsakar små sår på huden vilket kan kännas både smärtsamt och förstöra den nyrakade känslan. Här kommer därför våra bästa tips för hur du gör för att undvika röda prickar vid intimrakning!

Förbered huden

För att undvika röda prickar vid intimrakning är det viktigt att förbereda huden på rätt sätt. Börja med att mjuka upp huden och hårstråna genom att duscha området du ska raka med varmt eller ljummet vatten.

Vikten av en bra rakhyvel

För att minska risken för röda prickar är det viktigt att använda en vass och ren rakhyvel. Tänk därför på att byta rakblad ofta.

Använd ett vårdande raklödder

Innan du börjar raka är det viktigt att använda ett raklödder eller rakskum för att skydda huden och göra så att rakhyveln lättare glider över huden. ellen® prebiotic Cleansing Foam fungerar både som en mild intimrengöring men också som ett vårdande raklödder.

raklödder

Raka i hårets riktning

Något som ökar risken för röda prickar är att raka mothårs. När man rakar mothårs kommer rakhyveln närmre huden vilket ger en närmare rakning men gör också att rakhyveln riskerar att skada huden. Genom att raka medhårs minskar du därför risken för irritation och röda prickar.

Lugna huden

Rakning är ett trauma för huden och därför är det extra viktigt att ta hand om det rakade området efteråt. Använd en lugnande och återfuktande after shave och applicera på huden efter duschen. ellen® Prebiotic After Shave & Wax Gel är en lugnande och återfuktande gel som minskar risken för röda prickar. Gelen innehåller bland annat extrakt från nordiskt havre som minskar uppkomsten av rodnad och irritation samt allantoin med lugnande och mjukgörande egenskaper som bidrar till att återställa och återfukta huden.